BRIOSE CU TON

Briosele cu ton sunt o idee grozava de aperitiv. Sunt aspectuoase, delicate, pline de culoare si de ingrediente sanatoase. Se potrivesc de minune la o masa de sarbatoare.Varianta mea de reteta contine la capitolul legume ceapa si ardei gras, dar se poate pune si altceva, in functie de ce avem prin camara. Mazare, cubulete de telina, bucatele de morcov, de brocoli, boabe de porumb etc.Se fac foarte simplu, deci si gospodinele incepatoare o pot realiza cu usurinta, pentru a-si impresiona oaspetii. Eu am folosit lime, pentru ca imi place foarte mult aroma, dar se poate pune la fel de bine lamaie.

 

Briosele cu ton

 

Timp de preparare: 15-20 minute
Timp de coacere: 30-35 minute
Grad de dificultate: usor

 

Print Friendly

Ingrediente:

  • 200 grame faina
  • 150 ml lapte batut
  • 1 ou
  • O lingurita praf de copt
  • O cutie de ton in ulei
  • O ceapa mica
  • Jumatate de ardei gras rosu
  • Jumatate de ardei gras galben
  • Jumatate de ardei iute (optional)
  • Zeama si coaja razuita de la o jumatate de lime (lamaie)
  • Sare si piper dupa gust

1. Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc potrivit. Pregatim tava de briose, punem formele de hartie in caușuri.

2. Curatam ceapa si ardeii. Le taiem cubulete. Puteti renunta la ardeiul iute daca nu va place mancarea picanta.

3. Amestecam faina cu sarea, piperul si praful de copt. Turnam laptele batut si oul intreg si le incorporam in faina cu telul. Adaugam intreg continutul conservei de ton (adica inclusiv
uleiul). Daca e ton bucati, il sfaramam cu o furculita. Punem si legumele, coaja si zeama de lime. Amestecam doar cat sa se omogenizeze, nu foarte mult, ca sa iasa briosele pufoase.

briose cu ton 1
4. Turnam compozitia cu o lingura in formele de hartie din tava, cat sa le umplem cam pe trei sferturi, pentru ca vor creste la copt.

briose cu ton 2
5. Introducem briosele in cuptorul preincalzit. Le coacem cam 30- 35 minute, pana cand se rumenesc usor si o scobitoare introdusa la mijloc iese curata.

briose cu ton 3

Se pot consuma atat calde, cat si reci. Pofta buna!

Reteta in imagini : Briose cu ton

No Comments Yet.

Leave a Reply