CORNULETE CU BERE

Azi am incercat reteta de cornulete de post pe care o am de la prietena mea,  Veronica Barbu. Am fost putin sceptica atunci cand mi-a spus ca se topesc in gura, dar avea dreptate! Incercati si o sa va convingeti si voi!

 

Cornulete cu bere :

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • 500 grame faina
  • 125 ml bere la temperatura camerei
  • 250 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • Sare, o jumatate de lingurita

Pentru umplutura se poate folosi rahat, sau gem, sau nuca, sau un amestec din gem, nuci, cacao, care sa fie destul de vascos, ca sa nu curga la cuptor.

1. Intr-un bol incapator am amestecat berea cu drojdia uscata, le-am lasat un minut, apoi am turnat uleiul si faina, amestecata cu sarea. Am framantat putin, pana s-a format un aluat (destul de gras), pe care l-am acoperit si l-am dat la frigider 30 minute (poate sta si mai mult la rece).

2. Ca sa nu pierd timpul, am pregatit amestecul pentru umplutura, adica am amestecat in blender 3 linguri de gem de prune, 2 linguri de nuca macinata, o lingura de cacao, o lingura de miere, 2 linguri de nuca de cocos.

3. Am aprins cuptorul, la foc potrivit (180 grade) si am pus hartie de copt in tava de aragaz.

4. Dupa 30 de minute,  am scos aluatul din frigider si l-am impartit in trei bucati egale.

cornulete cu bere1

Fiecare bucata am intins-o cu sucitorul, in forma de disc, cu diametrul de aproximativ 30 cm. Am taiat fiecare disc in 16 felii egale, pe fiecare felie am pus putina umplutura, apoi am rulat de la baza catre varf, dandu-le forma clasica de cornulet.

cornulete cu bere2 cornulete cu bere3

5. Am asezat rulourile in tava, lasand putin spatiu intre ele, pentru ca mai cresc in cuptor. Mie, din cantitatea asta de aluat mi-au iesit doua tavi de cornulete.

cornulete cu bere4
6. Le-am introdus la cuptor, cam 18 minute. Cornuletele trebuie sa ramana albe, asa ca aveti grija sa nu se rumenesca.  Urmariti-le si,  in functie de randamentul cuptorului, s-ar putea sa fie nevoie de 2-3 minute in plus sau in minus.

7. Calde fiind, le-am tavalit prin zahar pudra.

cornulete cu bere5

Atat. Pofta buna!

Reteta in imagini : cornulete cu bere

2 Responses

  1. Del

    Bravo Of ce bunătate fac Români noștri

  2. Multumesc pentru aprecieri!

Leave a Reply