Category Archives: De incercat

Retete care ma inspira

PRĂJITURA LOUISE

Prăjitura Louise, sau prăjitura cu zmeură și nucă de cocos, este un desert deosebit de bun și ușor de preparat. Dacă este păstrată într-o cutie cu capac, deci bine acoperită, rezistă până la o săptămână, timp în care se mai frăgezește și parcă devine din ce în ce mai bună. Este, așadar, o prăjitură care poate fi făcută cu…
Citeste ..

PÂINE APERITIV PICANTĂ CU MĂLAI

Pâinea cu mălai este frecvent întâlnită în țările anglo-saxone, unde poartă numele de corn bread, dar și în America Latină, în special în Mexic. Se servește de regulă la fel ca pâinea obișnuită. În cazul rețetei pe care v-o propun acum, se poate consuma și ca atare, ca aperitiv, pentru că este foarte hrănitoare și complexă ca gust,…
Citeste ..

PRĂJITURĂ CU CARTOFI DULCI

Cartofii dulci sunt o curiozitate apărută în ultimii ani prin magazinele românești. Sunt sigură că mulți dintre noi ne-am întrebat, cel puțin o dată, ce se poate face cu ei. Pentru că sunt într-adevăr dulci, sunt foarte potriviți pentru o prăjitură. Dacă nu sunteți convinși, dați o șansă rețetei care urmează. O să vă surprindă plăcut, vă…
Citeste ..

TARTA CU MIERE

Aceasta tarta cu miere vă va îndulci ziua, garantat. Este îndulcită preponderent cu miere, evident, având în compoziție și foarte puțin zahăr. Are și avantajul că nu necesită coacerea separată a blatului, așa că este destul de ușor de preparat. Interesant este faptul că atât în compoziția blatului, cât și a cremei, conține oțet de…
Citeste ..

BEZELE CU NUCI SI CIOCOLATA

Bezele cu nuci si ciocolata, sau prajiturile de casa preferate ale fiului meu. Si nu pot spune ca nu il inteleg. Iar aceasta reteta de bezele cu nuci si ciocolata este una excelenta. Pentru ca foarte multe gospodine se tem de etapa de coacere, de altfel destul de delicata, am aflat un secret, pe care…
Citeste ..

HUMMUS

Poate cel mai cunoscut preparat al bucatariei din orientul mijlociu, hummusul a devenit foarte prezent si iubit si pe meleagurile mioritice. Nici nu e de mirare, pentru ca e gustos, hranitor si, nu in ultimul rand, foarte rapid si simplu de facut. Eu recomand nautul din conserva. Nu e niciun bai daca il fierbeti voi,…
Citeste ..