Din bucatarie

  • CHEESECAKE, ISTORIA

    Istoria indragitului cheesecake incepe in Grecia antica. Se pare ca vechii greci erau foarte mandri de dulciurile pe care le…
  • AVOCADO, FRUCTUL MINUNE

      Fructul de avocado este un dar al naturii pentru sanatatea noastra. In timp ce majoritatea fructelor contine preponderent glucide, avocado…
  • NAUTUL, O COMOARA NEDESCOPERITA

      Nautul este o leguminoasa care face parte din familia Fabaceae, alaturi de mazare, fasole, soia si arahide. Este ieftin,…
  • SALATA PERFECTA

    O salata ideala ar trebui sa fie un fel de mancare in sine, nu doar o garnitura, asa cum suntem…
  • DESPRE LAPTELE BATUT

      Laptele batut este un ingredient care merita (re)descoperit. Pe langa gustul si calitatile nutritive foarte bine cunoscute de toata lumea,…
  • DESPRE BEZEA

      In gastronomie exista diverse varietati de bezea. Fiecare se face intr-un anume mod si se foloseste diferit. Bezeaua frantuzeasca…
  • DE CE NE INGRASAM ?

      Cu totii ne intrebam de ce unele persoane pot manca ce vor, cand vor si cat vor, fara sa…
  • INGREDIENTELE MELE ESENTIALE

    Am in dulap o sumedenie de ingrediente, si pentru mancaruri dulci ,si pentru cele sarate. Pe unele recunosc ca nu…
  • ATENTIE LA ZAHARUL ASCUNS

      Ma intreb ce ar fi industria alimentara fara zahar? Zaharul a devenit indispensabil, pentru ca are proprietati conservante, este ameliorator…
  • INTREBARI SI RASPUNSURI

      1. De ce se desumfla prajiturile dupa copt ? ati deschis usa cuptorului prea curand, dupa mai putin…
  • DESPRE CIOCOLATA

    Ciocolata neagra este foarte hranitoare. Cu o conditie, sa cumperi ciocolata neagra de calitate, cu un conținut ridicat de cacao.…
  • SFATURI SI TRUCURI

    1. Nu veti mai lacrima cand taiati ceapa, daca o puneti inainte la congelator pentru cinci minute. 2. Puneti lamaile…