FURSECURI DE POST CU VIN

 

Fursecuri de post cu vin am spus. Exact asa! Dupa cornuletele cu bere, un veritabil deliciu de post, pe care trebuie sa-l gusti ca sa te convingi ca merita efortul de a-l face, recurgem la o alta reteta  cu accente bacchice, mai simpla si mai rapida decat surata ei mai sus pomenita: fursecuri de post cu vin si ulei de masline. Reteta are origini mediteraneene, evident si va asigur ca va deveni una dintre preferatele voastre.

 

Fursecuri de post cu vin :

Print Friendly

Ingrediente:

  • 150 ml vin alb sau roze
  • 150 ml ulei de masline
  • 350 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri zahar pudra, plus alte doua pentru pudrat
  • un varf de cutit sare
  • mirodenii, la alegere (scortisoara, vanilie, coaja de lamaie)
  • cateva nuci (optional)

 

1. Aprindem cuptorul la 180 grade, foc mediu.

2. Turnam intr-un bol vinul si uleiul de masline. Sigur ca e de preferat vinul alb, strict pentru considerente estetice, dar eu am folosit, de mai multe ori chiar, vin rosu. In afara de faptul ca au iesit mai inchise la culoare, restul a fost in regula. Revenind, adaugam sarea, zaharul si mirodeniile. Eu am pus o lingurita de scortisoara si una de zahar vanilat.

3. Amestecam faina cu praful de copt, apoi o turnam peste amestecul anterior. Framantam pana se leaga un aluat, cam un minut.

fursecuri de post cu vin 1

4. Rupem bucati din aluat si modelam bilute, cam de marimea unei nuci, pe care le asezam in tava de la aragaz, pe hartie de copt, cu un pic de distanta intre ele, pentru ca mai cresc in cuptor. Pe fiecare biluta punem cate o bucata de nuca si o presam bine.

fursecuri de post cu vin 2

5. Introducem la cuptor, cam 20-25 de minute, nu mai mult, pentru ca altfel ies uscate.

fursecuri de post cu vin 3

6. Calde, le tavalim prin zahar pudra, eventual amestecat cu putina scortisoara.

fursecuri de post cu vin 4

Daca nici asta nu e o reteta simpla…

 

Reteta in imagini

No Comments Yet.

Leave a Reply