FURSECURI GLAZURATE

Aceste fursecuri cu glazura de albus sunt niste minunatii pufoase, cu invelis crocant. Glazura are si rolul de a le mentine moi la interior, deci se vor pastra foarte bine timp de cateva zile.

Reteta este destul de ieftina, aluatul nu este gras, iar daca va place gustul de menta, puteti pune un strop de esenta in glazura, pentru un gust demential!

 

Fursecuri glazurate

 

Timp de preparare: 50-60 minute

Timp de coacere: 25-30 minute (pentru fiecare tava)

Grad de dificultate: usor

 

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 galbenusuri
  • 300 grame zahar
  • 500 grame smantana obisnuita, fermentata, 20% grasime
  • 700 grame faina
  • O fiola esenta de vanilie
  • Jumatate de lingurita sare
  • O lingurita bicarbonat de sodiu
  • O lingurita otet

Ingrediente pentru glazura:

  • 2 albusuri
  • 200 grame zahar pudra
  • Un varf de cutit sare
  • O lingurita esenta de menta (optional)

1. Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc mediu. Pregatim tava mare de aragaz, pe care o invelim cu hartie de copt.

2. Amestecam galbenusurile cu zaharul, cu ajutorul unui tel, timp de 30-40 de secunde. Adaugam smantana, sarea, vanilia. Omogenizam. Amestecam intr-o cescuta otetul si bicarbonatul de sodiu, iar spuma rezultata o turnam in compozitie. Omogenizam din nou.

fursecuri glazurate 1 fursecuri glazurate 2 fursecuri glazurate 3

3. Cernem faina, apoi o adaugam, in trei transe, in compozitia noastra, amestecand bine de fiecare data, cu o lingura de lemn, ca sa nu avem cocoloase.

4. Formam cu mana bile din aluat, cam de marimea unui ou. Pentru ca aluatul este destul de lipicios, avem nevoie de putina faina in mana, ca sa le modelam cu usurinta. Asezam bilele de aluat in tava, la distanta unele de altele, pentru ca vor creste la copt si le aplatizam putin. Din aceste cantitati vor iesi doua sau chiar trei tavi de fursecuri, in functie de cat de mari le facem. Le coacem 20-25 de minute, sau chiar 30 de minute, daca sunt mai mari.

Fursecurile ar trebui sa ramana albicioase, ca sa fie pufoase. Repetam operatiunea cu restul de aluat, pana coacem toate fursecurile.

fursecuri glazurate 4

5. Pentru glazura, batem albusurile spuma tare, impreuna cu sarea, cu mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul pudra, in doua transe, amestecand cu mixerul la viteza mica, de aceasta data, pana obtinem o compozitie consistenta, lucioasa. La final adaugam esenta de menta (daca folosim). Ar trebui sa facem glazura in timpul in care se coc primele fursecuri, asa incat sa putem glazura prajiturelele cat sunt caldute.

fursecuri glazurate 5
6. Invelim fiecare fursec cu albus, doar pe partea de deasupra, pentru inceput. Putem face chestia asta cu lingurita, sau cu degetele. Le lasam cateva minute pe hartie de copt, sa se
intareasca glazura, apoi le imbracam si pe fund, asezandu-le de data asta cu fundul in sus pe hartie, ca sa se usuce si aceasta parte. Repetam si cu restul de fursecuri.

fursecuri glazurate 6 fursecuri glazurate 7

Hai, gata, sa mai si mancam…

fursecuri glazurate 8

 

Reteta in imagini : Fursecuri glazurate

No Comments Yet.

Leave a Reply