Category Archives: Fursecuri

fursecuri , dulciuri

MADELEINES

Reteta clasica a bucatariei frantuzesti, madeleines sunt, in fapt, niste fursecuri pufoase cu aroma de unt. Au o forma speciala, consacrata, de scoica, dar in afara de asta nu necesita nimic deosebit pentru a fi preparate. Reteta e destul de simpla, iar pentru a le servi am pregatit un sos caramel, putin sarat, pentru a echilibra dulceata prajiturelelor.…
Citeste ..

FURSECURI CU CIOCOLATA

Fursecuri cu ciocolata sau, asa cum le cunosc copiii nostri cei mult plimbati prin mall-uri, chocolate chip cookies, asta este propunerea mea pentru un desert de mare succes. Sunt o nebunie! Cum se poate sa nu-ti placa o prajitura de casa plina de bucatele de ciocolata? Si cu aroma de unt si vanilie pe deasupra? Chiar…
Citeste ..

FURSECURILE LEOPARD

Fursecurile leopard sunt, la fel ca si felina omonima, frumoase si periculoase. Adica periculos de bune. Pline de ciocolata si cu o textura frageda si ademenitoare. Tocmai pentru ca ai nostri copii nu se pot opri din mancat aceste fursecuri, mi-a venit ideea sa combin ciocolata neagra cu ciocolata alba, ca sa ma simt mai putin vinovata…Daca aveti copii…
Citeste ..

CORNULETE FINE

Un lucru e cert. Romanii iubesc cornuletele. Poate pentru nostalgia pe care ne-o trezesc, pentru ca erau dulciurile copilariei, pe care ni le faceau mama, sau bunica. Poate pentru fragezimea lor, sau pentru ca sunt foarte usor de facut. Oricare ar fi motivul pentru care le indragim, haideti sa ne mai imbogatim colectia de retete de cornulete…
Citeste ..

FURSECURI CU OREZ EXPANDAT

Haideti sa mai experimentam putin. Pentru azi, m-am gandit la o reteta de fursecuri cu orez expandat. Un ingredient mai neobisnuit, dar care confera o textura deosebita, deopotriva aerata si crocanta. Migdalele macinate pot fi inlocuite cu succes cu o cantitate egala de nuca de cocos. Reteta e foarte simpla si rapida, iar fursecurile sunt…
Citeste ..

RULOURI CU CREMA DE CIOCOLATA

Am facut aceste rulouri cu crema de ciocolata pentru ca eram putin pe fuga. De obicei nu prea folosesc aluat foietaj din comert. Dar cand ma grabesc, iar rezultatul e o prajitura de casa foarte buna, mi se iarta acest mic pacat. Si pentru ca ne-am indragostit de gustul de tonka, am aromat cu ea si crema de ciocolata.…
Citeste ..