GUACAMOLE

Aperitiv foarte popular si printre romani, guacamole este un fel de mancare de origine mexicana. Este gustos si plin de vitamine si ne ofera posibilitatea de a ne bucura de calitatile nutritive exceptionale ale fructelor de avocado. Se poate servi cu chips-uri de tortilla, cu paine prajita, dar poate fi si o garnitura mai deosebita langa un gratar sau niste burgeri.

 

Guacamole :

 

Timp de preparare: 10-15 minute

Grad de dificultate: usor

 

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • 2 bucati avocado
  • 2 rosii medii
  • 1 ceapa mica (sau 2 fire de ceapa verde)
  • 2 catei de usturoi
  • Jumatate de ardei iute (optional)
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura coriandru verde tocat (sau patrunjel)
  • 1-2 linguri zeama de lime (sau lamaie)
  • Sare, piper, dupa gust

1. Cel mai important este sa gasiti avocado bine copt, care sa fie moale la apasarea cu degetul. Daca il cumparati mai necopt, tineti-l 2-3 zile la temperatura camerei, pana se inmoaie. Se taie fructul in doua, pe lung si se scoate pulpa cu o lingura, intr-un castron.

guacamole-1

2. Rosiile se curata de coaja si seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie si ea marunt. La fel si coriandrul (sau patrunjelul). Se zdrobeste usturoiul, sau se da pe razatoarea mica. Se toaca marunt si ardeiul iute. Daca este foarte iute, ar fi bine sa-i scoatem semintele.

3. Se zdrobeste pulpa de avocado cu o furculita. Se poate si pasa la blender, dar mie imi place asa, mai grosier. Se amesteca avocado cu rosiile, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, coriandrul (patrunjelul).

guacamole-2

4. Se adauga uleiul de masline si zeama de lime (mai multa sau mai putina, dupa cat de acru va place). Se potriveste gustul cu sare si piper.

guacamole-3 guacamole-4

5. Se serveste imediat, pentru ca altfel se oxideaza si isi schimba culoarea.

Sa aveti pofta!

 

Reteta in imagini : Guacamole

No Comments Yet.

Leave a Reply