GUGULUF CU LAMAIE SI COCOS

Ce-ti poti dori mai mult de la o prajitura de casa? Sa fie dulce, poate si putin acrisoara, cu o aroma tropicala, sa fie si insiropata? E posibil sa si arate la fel de apetisanta precum e gustul? Ei bine, guguluful cu lamaie si cocos bifeaza toate cerintele de mai sus, nu e dificil de preparat si va veti simti ca un masterchef atunci cand va fi gata.

 

 

Timp de preparare: 20-25 minute

Timp de coacere: 45-50 minute

Grad de dificultate: usor

 

Guguluf cu lamaie si cocos

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • 125 grame unt moale
  • 100 grame ulei de cocos
  • 400 grame faina
  • O lingura praf de copt
  • 300 grame zahar
  • coaja razuita de la 2 lamai
  • 120 ml lapte de cocos
  • 4 oua
  • Un varf de cutit sare

Ingrediente pentru sirop:

  • 80 ml zeama de lamaie (cam 2 lamai)
  • 60 grame zahar pudra
  • 120 ml apa

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 grame zahar pudra
  • 3 lingurite lapte de cocos
  • 3 linguri nuca de cocos razuita, putin prajita

 

In primul rand trebuie sa avem toate ingredientele la temperatura camerei. Aprindem cuptorul la 170 de grade, deci la foc mediu-mic, pregatim si forma de guguluf, pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina.

 

Punem untul si uleiul de cocos, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie in vasul robotului de bucatarie (sau intr-un bol mare).

Mixam la viteza medie 4-5 minute, pana cand se dizolva zaharul si obtinem o compozitie spumoasa. In acest timp cernem faina de doua ori si o amestecam cu praful de copt si cu sarea.

guguluf cu lamaie si cocos 1

Adaugam cele 4 oua, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Punem apoi cam o treime din faina si amestecam la viteza mica, pana la omogenizare.

Adaugam o treime din laptele de cocos, amestecam, apoi inca o treime de faina, din nou lapte, omogenizam, restul de faina, amestecam, iar la final restul de lapte.

guguluf cu lamaie si cocos 2 guguluf cu lamaie si cocos 3

Turnam compozitia in forma, nivelam si dam la cuptor 45-50 de minute, pana cand se rumeneste si o scobitoare introdusa la mijloc iese curata. Lasam in forma sa se raceasca timp de 30 de minute.

guguluf cu lamaie si cocos 4 guguluf cu lamaie si cocos 5

Intre timp pregatim siropul. Nimic mai simplu: amestecam zeama de lamaie cu zaharul pudra si cu apa, pana se dizolva zaharul. Nu se incalzeste, nu se fierbe, este un sirop rece.

Dupa ce s-a racit in forma, guguluful se insiropeaza. Se toarna cu o lingura, cate putin, pe toata suprafata prajiturii, in decurs de 20-30 de minute. Nu se pune tot siropul odata, ci gradat, ca sa patrunda foarte bine pana la fund.

Se rastoarna prajitura pe un platou. Amestecam cu o lingura zaharul pudra si laptele de cocos, ca sa obtinem o pasta, nici groasa, nici subtire, pe care o turnam peste guguluf, iar deasupra glazurii se aseaza nuca de cocos usor prajita, pentru decor. Puteti decora si cu frisca, in loc de glazura.

guguluf cu lamaie si cocos 6 guguluf cu lamaie si cocos 7

 

Sa aveti pofta!

guguluf cu lamaie si cocos feat

guguluf cu lamaie si cocos 1 guguluf cu lamaie si cocos 2 guguluf cu lamaie si cocos 3 guguluf cu lamaie si cocos 4 guguluf cu lamaie si cocos 5 guguluf cu lamaie si cocos 6 guguluf cu lamaie si cocos 7 guguluf cu lamaie si cocos feat

No Comments Yet.

Leave a Reply