INGHETATA CU LAPTE DE COCOS

Laptele de cocos este o alternativa foarte buna la laptele obisnuit. Nu numai pentru gustul sau deosebit, ci si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii noastre. Este bogat in proteine, mangan, cupru, fosfor, fier, magneziu si potasiu. Contine acizi grasi cu lant mediu, care sunt rapid absorbiti in organism. Grasimile din componenta laptelui de cocos sunt niste trigliceride cu lant mediu, care pot reduce nivelul de colesterol si contribuie la scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, reduc inflamatia din artrite, durerile musculare. Acidul lauric este cel mai valoros nutrient al acestui tip de lapte. Are particularitatea de a ajunge direct in ficat, unde este transformat in energie.

Oamenii de stiinta care au studiat efectele acidului lauric, sustin ca aceasta proprietate creste considerabil rata metabolica.Acest fapt favorizeaza scaderea in greutate si imbunatateste sistemul imunitar. Laptele de cocos integral are un continut mediu spre ridicat de calorii, de aceea e bine sa fie consumat in portii mici.

Avand in vedere toate aceste calitati, va propun o reteta de inghetata, foarte simplu de facut si cu un gust deosebit. Reteta originala o gasiti aici.

 

Inghetata cu lapte de cocos :

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • 250 ml lapte de cocos (o cutie)
  • 200 ml frisca lichida naturala
  • 3 linguri zahar
  • un varf de cutit sare
  • un varf de cutit sofran (optional)

 

1. Pun toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mediu si amestec din cand in cand, pana se dizolva zaharul. Odata ce a inceput sa fiarba, dau focul mic si las sa clocoteasca usor, timp de 10 minute. Mai amestec de cateva ori in acest interval, ca sa nu se prinda de fundul vasului.

 

ingetata cu lapte de cocos 1 ingetata cu lapte de cocos 2

 

2. Las sa se raceasca la temperatura camerei, apoi torn amestecul intr-un vas cu capac si pun la congelator.

 

3. Ca sa nu faca ace de gheata, amestec crema cu un tel dupa o ora de stat la congelator. In mod normal, in acest moment a inceput sa inghete pe margini. Desprind cu telul aceste margini si le incorporez in restul de crema. In acest mod se aereaza compozitia si devine mai spumoasa si mai fina. Repet operatiunea inca de doua ori, adica dupa doua ore, respectiv dupa trei ore de cand am pus inghetata in congelator. Dupa aceea o las pana ingheata complet.

ingetata cu lapte de cocos 3 ingetata cu lapte de cocos 4

 

4. O servesc cu un sos de fructe, fructul pasiunii, in cazul se fata, dar se poate folosi si un sos de capsuni, zmeura, sau chiar caramel sau ciocolata.

ingetata cu lapte de cocos 5

 

Pofta buna!

 

 

Reteta in imagini : Inghetata cu lapte de cocos :

No Comments Yet.

Leave a Reply