INGHETATA DE AVOCADO

Exact. Inghetata de avocado, ati citit bine. Cine s-ar fi gandit ca din acest fruct minune, plin de calitati nutritive (si chiar terapeutice) exceptionale, se poate face asa ceva? E un ingredient la moda, il folosim la guacamole, in salate, facem chiar si maioneza din avocado, dar dulciuri? Dupa reteta de mousse de avocado, pe care am facut-o cu ceva vreme in urma, iata acum o propunere la fel de interesanta, cu o aroma deosebita si o culoare care ne duce cu gandul la fistic. La drept vorbind, seamana putin si la gust cu o inghetata de fistic. Se face foarte simplu si rapid, nu necesita preparare termica, astfel incat chiar si un copil s-ar descurca fara probleme. Important este sa gasiti avocado care sa fie bine copt, iar daca va place mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar cu 2-3 linguri.

 

Inghetata de avocado

 

Timp de preparare: 10 minute, plus 4-5 ore la congelator

Grad de dificultate: usor

 

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • 500 grame pulpa de avocado (2-3 bucati)
  • 400 grame lapte de cocos (o cutie)
  • 200 ml frisca lichida, naturala, neindulcita
  • 120 grame zahar pudra
  • 2 linguri rom (veritabil, nu esenta)
  • 1 lingurita zeama de lime (sau lamaie)
  • Un varf de cutit sare

1. Spalam fructele de avocado, le taiem in doua pe lungime, si scoatem pulpa de pe coaja, cu ajutorul unei linguri. Aruncam samburii. Avem nevoie de 2 bucati de avocado, daca sunt mari, sau 3, daca sunt mai mici.

2. Punem toate ingredientele in blender (sau robot de bucatarie) si mixam la viteza medie 1-2 minute, pana cand obtinem o compozitie omogena, spumoasa, fara bucati vizibile de avocado.

Inghetata de avocado 1

3. Turnam compozitia intr-o forma metalica, de preferat, pentru ca va ingheta mai repede. Dam la congelator.

Inghetata de avocado 2

4. Dupa o ora, amestecam inghetata cu o furculita, ca sa omogenizam si sa spargem acele de gheata, mai ales de pe margini. Repetam aceasta operatiune dupa inca o ora. Asta ajuta compozitia sa ramana cremoasa, fara ace de gheata. Apoi o lasam sa se congeleze inca 2-3 ore, inainte de a o servi.

Inghetata de avocado 3

Sper sa va placa si nu va temeti sa experimentati!

 

Reteta in imagini :Inghetata de avocado

No Comments Yet.

Leave a Reply