MOUSSE DE AVOCADO SI CACAO

Mousse de avocado si cacao e propunerea mea de astazi. Daca sunteti preocupati de aportul exagerat de calorii si glucide din prajiturile de casa, asta e o reteta pe care o veti iubi. Pentru ca este 100 % sanatoasa si delicioasa. Si inedita. Se face foarte rapid, nu necesita cine stie ce indemanare, iar la final veti fi incantati. Puteti sa le dati si copiilor mai mici, pentru ca nu contine zahar, iar avocado e un aliment foarte bun pentru ei. Stiu ca exista un curent anti-zahar cu mare priza la tinerele mamici. Oricum, e bine sa va asigurati ca ai vostri copilasi nu sunt alergici la miere. E si o varianta excelenta de desert pentru perioadele de post.

 

Mousse de avocado si cacao

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente pentru blat :

  • 200 grame migdale macinate (sau nuci)
  • 100 grame curmale fara samburi
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 3-4 linguri apa

Ingrediente pentru crema:

  • 4 bucati avocado
  • 4-5 linguri miere
  • 3 linguri cacao
  • Un varf de cutit sare

1. Vestea buna e ca nu am nevoie de cuptor! Imi trebuie o forma rotunda de tort cu pereti detasabili ( 23 cm diametru, unsa cu putin unt) si robotul de bucatarie.

2. Pun ingredientele pentru blat in vasul de la robotul de bucatarie. Rup curmalele in bucati mai mici, ca sa se marunteasca mai bine. Mixez bine, pana obtin o pasta destul de vascoasa. O rastorn in forma de tort si o presez cu mana pe fundul ei, ca sa rezulte un strat cat mai omogen.

mousse de avocado si cacao 1 mousse de avocado si cacao 2

mousse de avocado si cacao 3

3. Pentru crema, tai in doua fiecare dintre cele patru bucati de avocado. Scot pulpa de avocado cu o lingura si o pun in vasul de la robot. Adaug mierea si cele trei linguri de cacao. Pun si stropul de sare.

mousse de avocado si cacao 4

Mixez cam un minut, pana se omogenizeaza compozitia si arata ca o veritabila crema de ciocolata.

4. Torn crema in forma, peste blat, nivelez si dau la rece, cel putin doua ore.

mousse de avocado si cacao 5

Cam asta a fost. Sfatul meu este sa introduceti tava la congelator vreo 30 de minute inainte sa serviti minunatia. Se intareste mai bine si se poate taia cu mai multa usurinta.

mousse de avocado si cacao 6

Sa aveti pofta!

 

Reteta in imagini :

No Comments Yet.

Leave a Reply