Category Archives: Paine de casa

Paine de casa

LIPII CU CEAPA VERDE

Lipiile cu ceapa verde sunt foarte iubite la noi acasa. Este o reteta de post absolut senzationala, pe care o veti adora. Oricum si oricand. Pentru ca sunt usor de facut,  gustoase, crocante si pot fi mancate ca atare, sau ca inlocuitor de paine. Singurul ingredient mai deosebit este uleiul de susan, care e foarte usor de procurat cam…
Citeste ..

PAINE HOKKAIDO

Painea Hokkaido, cunoscuta si ca painea japoneza cu lapte, este reteta suprema de paine in stil asiatic, moale, pufoasa si delicata. Are exact textura chiflelor folosite pentru burgeri in restaurantele cu pretentii, pe care le adoram (chiflele, zic 🙂 si pe care credem ca nu le-am putea reproduce acasa. Ba putem! Si nici macar nu e foarte complicat,…
Citeste ..

KHACHAPURI

Khachapuri, un nume exotic pentru o reteta traditionala georgiana, in fapt niste barcute din aluat, umplute cu branza si ou. Aluatul se face cu iaurt sau chefir si nu contine drojdie, asa ca nu trebuie sa asteptam sa dospeasca. Vorbim asadar despre o reteta suficient de rapida si de simpla ca sa o putem face…
Citeste ..

PAINE DULCE IMPLETITA

Cu aceasta reteta de paine dulce impletita continuam periplul prin bucatariile lumii. Vorbim de fapt despre o paine evreiasca, pe numele ei challah, care se consuma cu ocazia Sabatului. Traditionala sau nu, rituala sau nu, painea este exceptionala, pufoasa, aromata si grozav de aratoasa. Reteta merita pastrata, pentru ca are ceva inovativ: foloseste zeama de…
Citeste ..

PAINE FARA FRAMANTARE

Aceasta reteta de paine fara framantare este visul oricarui pasionat de bucatarie. Adica sa faci paine in casa, fara niciun efort si sa-ti mai si iasa? Pare o utopie, dar nu e. Se face foarte usor, in schimb are nevoie de un timp de dospire foarte lung, de minim 20 de ore. Ideea este sa o incepeti azi…
Citeste ..

PAINE RAPIDA

Daca si voua vi se intampla sa ramaneti cateodata fara paine, exact cand s-au inchis deja magazinele, va impartasesc o reteta de paine rapida. E gata in 40-45 de minute si se face fara drojdie, de aceea nu are nevoie de dospire, nici de framantare exagerata. Ca agent de crestere se foloseste (teoretic) bicarbonatul de…
Citeste ..