PAINE HOKKAIDO

Painea Hokkaido, cunoscuta si ca painea japoneza cu lapte, este reteta suprema de paine in stil asiatic, moale, pufoasa si delicata. Are exact textura chiflelor folosite pentru burgeri in restaurantele cu pretentii, pe care le adoram (chiflele, zic 🙂 si pe care credem ca nu le-am putea reproduce acasa. Ba putem! Si nici macar nu e foarte complicat, mai ales daca avem un mixer care sa ne ajute la framantat. Daca nu avem, cateva minute de efort fizic n-au omorat pe nimeni…

Secretul acestei retete este dospirea tripla, deci avem de asteptat cam 4 ore pana e gata, dar va asigur ca merita! Important de retinut este faptul ca nu folosim faina 000, ci 550, care are mai mult gluten si confera o consistenta mai buna.

 

 

Painea Hokkaido

 

Timp de preparare: 15-20 minute (plus 3 ore timp de dospire)
Timp de coacere: 35-45 minute
Grad de dificultate: usor

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente :

  • 500 grame faina alba tip 550
  • 3 lingurite zahar
  • Un plic drojdie uscata
  • 60 ml apa calduta
  • O lingurita sare
  • 1 ou
  • 240 ml lapte caldut
  • 50 grame unt moale

 

 

1. Punem drojdia uscata intr-un bol mic, impreuna cu o lingurita de zahar si 60 ml apa calduta. Amestecam putin si lasam 2-3 minute sa se activeze drojdia.

paine hokkaido 1
2. In acest rastimp cernem faina in vasul mixerului, sau intr-un bol mare, daca framantam cu mana. Amestecam laptele caldut cu restul de zahar (adica 2 lingurite), sarea si oul intreg. Batem putin cu o furculita, ca sa se desfaca oul in lapte si sa se dizolve sarea si
zaharul.

paine hokkaido 2
3. Turnam laptele si amestecul cu drojdie peste faina si framantam bine, cam 5 minute la mixer, la viteza mica, sau 7-8 minute cu mana. Adaugam untul moale (nu topit) si il incorporam in aluat, framantand inca 2 minute. Lasam aluatul la crescut, cam o ora, bine acoperit, ca sa nu intre aerul, pana isi dubleaza volumul.

paine hokkaido 3
4. Dupa ce a crescut, il mai framantam o data, un minut, apoi il lasam iarasi sa dospeasca, inca o ora, pana isi dubleaza din nou volumul.

paine hokkaido 4 paine hokkaido 5
5. Dupa a doua dospire, scoatem aluatul din vas si il punem pe masa presarata cu putina faina. Il intindem cu sucitorul, ca sa scoatem mare parte din aerul pe care il contine, apoi il rulam strans, ca pe o clatita si il asezam intr-o tava de cozonac. Il lasam a treia oara la crescut, in tava, pentru inca o ora.

paine hokkaido 6 paine hokkaido 7
6. Intre timp incalzim cuptorul la 200 grade, deci la foc mediu spre mare. Dupa ce a crescut aluatul, introducem tava in cuptor si lasam 15 minute la 200 grade, apoi micsoram focul la 180 grade si mai lasam inca 20-25 minute, pana se rumeneste frumos.

paine hokkaido 8

Divina!

Reteta in imagini : Painea Hokkaido

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply