Portfolio Category: Sanatate

CHEESECAKE, ISTORIA

Istoria indragitului cheesecake incepe in Grecia antica. Se pare ca vechii greci erau foarte mandri de dulciurile pe care le faceau din branzeturile pe care le aveau la dispozitie. Cand romanii au cucerit Grecia, s-au bucurat de prajiturile elene intr-o asemenea masura, incat au preluat retetele si au experimentat cu ele. Dezvoltand o varietate de preparate dulci si sarate,…
Citeste ..

AVOCADO, FRUCTUL MINUNE

  Fructul de avocado este un dar al naturii pentru sanatatea noastra. In timp ce majoritatea fructelor contine preponderent glucide, avocado este bogat in grasimi sanatoase. Avocado este foarte hranitor si contine o larga varietate de nutrienti, inclusiv 20 de vitamine si minerale. O portie de 100 de grame de avocado asigura : - 17% din doza zilnica recomandata…
Citeste ..

NAUTUL, O COMOARA NEDESCOPERITA

  Nautul este o leguminoasa care face parte din familia Fabaceae, alaturi de mazare, fasole, soia si arahide. Este ieftin, satios, plin de nutrienti, proteine si fibre, simplu de preparat, cu un gust placut, de nuca si o consistenta onctuoasa. Il putem gasi sub forma de boabe uscate, sau prefiert, in conserva. Prin cateva magazine exista chiar si…
Citeste ..

DESPRE LAPTELE BATUT

  Laptele batut este un ingredient care merita (re)descoperit. Pe langa gustul si calitatile nutritive foarte bine cunoscute de toata lumea, mai are si altele, foarte utile in bucatarie. Veti descoperi cu siguranta retete in care este folosit la marinarea carnii, in special a celei de pui, pentru ca pastreaza carnea suculenta. Dar in mod special este un ingredient…
Citeste ..

DE CE NE INGRASAM ?

  Cu totii ne intrebam de ce unele persoane pot manca ce vor, cand vor si cat vor, fara sa ia un gram in greutate, in timp ce altele se ingrasa, vorba romanului, si cu aer. Cercetatorii de la Institutul de Stiinta si Tehnologie din Okinawa cred ca au gasit raspunsul la aceasta intrebare. Ei au descoperit o gena…
Citeste ..

ATENTIE LA ZAHARUL ASCUNS

  Ma intreb ce ar fi industria alimentara fara zahar? Zaharul a devenit indispensabil, pentru ca are proprietati conservante, este ameliorator de gust si poate modifica gradul de vascozitate a unor alimente. Daca studiati etichetele produselor de pe rafturi, veti vedea ca este omniprezent, de la paine la mustar, de la mezeluri la vin, de la suc de rosii la…
Citeste ..