Portfolio Category: Sfaturi practice

CHEESECAKE, ISTORIA

Istoria indragitului cheesecake incepe in Grecia antica. Se pare ca vechii greci erau foarte mandri de dulciurile pe care le faceau din branzeturile pe care le aveau la dispozitie. Cand romanii au cucerit Grecia, s-au bucurat de prajiturile elene intr-o asemenea masura, incat au preluat retetele si au experimentat cu ele. Dezvoltand o varietate de preparate dulci si sarate,…
Citeste ..

SALATA PERFECTA

O salata ideala ar trebui sa fie un fel de mancare in sine, nu doar o garnitura, asa cum suntem noi obisnuiti si ar trebui sa contina cel putin cate un ingredient (sau mai multe) ales dupa gust si sezon, care sa se incadreze in cateva mari grupe:   Ingrediente cu frunze: ceapa verde rucola salata spanac valeriana…
Citeste ..

DESPRE BEZEA

  In gastronomie exista diverse varietati de bezea. Fiecare se face intr-un anume mod si se foloseste diferit. Bezeaua frantuzeasca este cea mai cunoscuta si, cred, cea mai utilizata in bucataria romaneasca. Modul de preparare este cel clasic, cunoscut de toate gospodinele (si de domnii pasionati de cofetarie, desigur) si consta in adaugarea gradata a zaharului in albusurile spuma, crude…
Citeste ..

INGREDIENTELE MELE ESENTIALE

Am in dulap o sumedenie de ingrediente, si pentru mancaruri dulci ,si pentru cele sarate. Pe unele recunosc ca nu le-am folosit niciodata (de exemplu boabele de tonka), dar pur si simplu nu ma pot abtine sa nu cumpar tot felul de mirodenii, mai mult sau mai  putin exotice. Nu-mi place deloc sa-mi vina vreo pofta si sa nu…
Citeste ..

ATENTIE LA ZAHARUL ASCUNS

  Ma intreb ce ar fi industria alimentara fara zahar? Zaharul a devenit indispensabil, pentru ca are proprietati conservante, este ameliorator de gust si poate modifica gradul de vascozitate a unor alimente. Daca studiati etichetele produselor de pe rafturi, veti vedea ca este omniprezent, de la paine la mustar, de la mezeluri la vin, de la suc de rosii la…
Citeste ..

INTREBARI SI RASPUNSURI

  1. De ce se desumfla prajiturile dupa copt ? ati deschis usa cuptorului prea curand, dupa mai putin de 15 minute prajitura nu e coapta suficient 2. De ce crapa prajiturile la copt ? daca e cuptorul prea fierbinte, se formeaza prea repede o crusta, prajitura continua sa creasca si, in consecinta, crusta respectiva crapa 3. De…
Citeste ..