PRAJITURA CU FRUCTE KAKI

Sunt convinsa ca ati vazut prin supermarket fructe Kaki (sau Sharon). Atunci cand sunt bine coapte sunt foarte dulci, dar nu au cine stie ce aroma. In schimb sunt zemoase si foarte potrivite ca ingredient in aluaturi de prajituri, carora le confera fragezime si delicatete.

 

Prajitura cu fructe kaki

Timp de preparare: 20-25 minute

Timp de coacere: 50-60 minute

Grad de dificultate: usor

Ingrediente pentru prajitura:

  • 3-4 fructe Kaki bine coapte (cam 500 grame pulpa de fruct)
  • 350 grame faina
  • 150 grame zahar
  • 300 grame smantana obisnuita, minim 20 % grasime
  • 2 oua
  • O lingurita si jumatate praf de copt
  • O lingurita rasa scortisoara
  • Un varf de cutit nucsoara macinata
  • Un varf de cutit cuisoare macinate
  • Un varf de cutit sare

Ingrediente pentru glazura:

  • 200 grame crema de branza simpla (tip Philadelphia)
  • 50 grame zahar pudra
  • O lingura zeama de lamaie
  • 50 grame unt moale
  • Un pliculet zahar vanilat
  • 50 grame nuci sau migdale prajite, tocate
1. Spalam si curatam de coaja fructele kaki. Zdrobim pulpa cu o furculita.

prajitura cu fructe kaki 1

2. Aprindem cuptorul la 160 de grade, adica la foc mic. Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 de cm.

3. Punem intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zahar, sare, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare si le combinam cu telul.

prajitura cu fructe kaki 2

4. Intr-un alt vas amestecam piureul de fructe cu ouale si smantana.

prajitura cu fructe kaki 3

5. Combinam cele doua amestecuri, punand din cel uscat peste cel umed, in 3 transe, omogenizand bine dupa fiecare, cu ajutorul telului. Turnam compozitia in forma si o introducem la cuptor, pentru 50-60 de minute, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

prajitura cu fructe kaki 4 prajitura cu fructe kaki 5

6. Pana se raceste blatul, pregatim crema pentru glazura. Punem intr-un bol crema de branza, impreuna cu zaharul pudra, vanilia si untul si le amestecam bine cu mixerul electric la viteza medie, cam 2-3 minute. La final adaugam si zeama de lamaie si omogenizam.
prajitura cu fructe kaki 6
7. Prajim nucile (sau migdalele) intr-o tigaie uscata, pe foc mic, pana se rumenesc. Cand se mai racoresc, le tocam cu cutitul, nici prea mari, nici prea mici.

8. Odata racit blatul, asezam crema peste el, intr-un strat uniform si presaram deasupra nucile prajite.

prajitura cu fructe kaki 7

Sa va fie de bine!

prajitura cu fructe kaki 8

Reteta in imagini : Prajitura cu fructe kaki

No Comments Yet.

Leave a Reply