PRAJITURA CU FULGI DE PORUMB

Prajitura cu fulgi de porumb face parte din categoria dulciurilor de casa rapide, usoare si fara coacere. Este o reteta de prajitura foarte potrivita pentru incepatori, dar si pentru cei grabiti, sau foarte ocupati.

Faptul ca este o reteta simpla nu inseamna ca nu este delicioasa! Ganditi-va putin: ciocolata, nuci, dulce, crocanta, discret si echilibrat sarata, adica are toate atributele unui desert de zile mari.

Puteti folosi ciocolata amaruie, sau cu lapte, dupa preferinta.

 

Prajitura cu fulgi de porumb

 

Timp de preparare: 10-15 minute (plus 1-2 ore timp de racire)

Grad de dificultate: usor

 

Print Friendly

Ingrediente pentru prajitura :

  • 250 grame ciocolata
  • 100 grame unt
  • O cutie cu lapte condensat (de 400 de grame)
  • 100 grame nuci maruntite, nu macinate
  • 200 grame fulgi de porumb, de preferat fara zahar
  • Un varf de cutit sare

Ingrediente pentru glazura :

  • 50 grame ciocolata alba
  • 2 linguri lapte

1.Topim ciocolata, rupta in bucati mici, impreuna cu untul, intr-o craticioara, pe foc foarte-foarte mic, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca si sa nu se arda. Nu este nevoie sa tinem amestecul pe foc pana se topeste integral ciocolata, pentru ca ea continua sa se lichefieze de la caldura acumulata. In mod normal, 2-3 minute sunt suficiente. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.

prajitura cu fulgi de porumb 1

2.Punem fulgii de porumb si nucile maruntite intr-un bol si le combinam. Turnam laptele condensat peste fulgii de porumb, adaugam si ciocolata topita, precum si varful de cutit de sare. Amestecam bine, ca sa se distribuie cat mai egal nucile in compozitie.

prajitura cu fulgi de porumb 2 prajitura cu fulgi de porumb 3

3.Turnam compozitia intr-o tava cu pereti inalti, imbracata in hartie de copt, cu dimensiuni de aproximativ 20/20 cm, nivelam si dam la rece pentru una-doua ore, ca sa se intareasca ciocolata si sa se poata taia.

prajitura cu fulgi de porumb 4

4.Pentru glazura, infierbantam intr-o craticioara cele 2 linguri de lapte, apoi adaugam ciocolata alba rupta in bucati mici, stingem focul si amestecam pana se topeste ciocolata. Turnam glazura calduta peste prajitura rece, cu o lingura, facand o miscare de du-te-vino, ca sa arate cat mai apetisant.

prajitura cu fulgi de porumb 5 prajitura cu fulgi de porumb 6

Pofta buna!

prajitura cu fulgi de porumb 7

 

Reteta in imagini : Prajitura cu fulgi de porumb

No Comments Yet.

Leave a Reply