PRAJITURA CU GRAPEFRUIT

Prajitura cu grapefruit este un desert foarte usor de facut, pufos, racoritor si cu o aroma deosebita. Daca v-ati plictisit de gustul mult prea cunoscutelor citrice, lamaia sau portocala, grapefruit-ul este o alternativa minunata, la care ne gandim, din pacate, prea rar.
Parfumul acestei prajituri este o delectare si va asigur ca veti fi incantati de rezultat.

 

Prajitura cu grapefruit

 

Timp de preparare: 15-20 minute

Timp de coacere: 45-55 minute

Grad de dificultate: usor

 

Print Friendly

Ingrediente pentru prajitura :

  • 175 grame unt moale (82% grasime)
  • 250 grame zahar
  • 3 oua
  • 350 grame faina
  • 3 linguri (cu varf ) de smantana obisnuita, 15-20% grasime
  • Coaja rasa de la un grapefruit
  • 60 ml suc de grapefruit
  • 2 linguri gem de caise
  • O lingurita si jumatate praf de copt
  • Un varf de cutit sare

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 grame zahar pudra
  • 2 linguri suc de grapefruit

 

 

1.Prajitura se poate coace intr-o tava cu pereti inalti, de 20/30 cm, intr-o tava de chec, sau asa cum am facut-o eu, intr-o forma de guguluf. Incepem prin a unge foarte bine forma cu unt, apoi o tapetam cu faina. Aprindem si cuptorul la 180 de grade.

2.Intr-un bol mare punem untul moale, zaharul, coaja de grapefruit si sarea. Cu mixerul electric la viteza medie, frecam foarte bine amestecul, pana cand devine spumos si usor mai deschis la culoare. Adica pret de vreo 5-6 minute. Adaugam cele trei oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

prajitura cu grepfruit 1 prajitura cu grepfruit 2

3.Separat, cernem faina si o amestecam cu praful de copt.

4.Punem smantana si gemul in compozitia cu unt,  amestecam cu mixerul la viteza mica. Omogenizam. Turnam sucul de grapefruit si amestecam. In acest punct, s-ar putea sa vi se para ca arata ca si cum compozitia “s-ar fi taiat”. Nu-i nici un bai, se drege odata cu adaugarea fainii, pe care o punem in trei transe, amestecand cu o lingura sau cu o spatula, fara sa insistam, doar cat sa se omogenizeze.

prajitura cu grepfruit 3 prajitura cu grepfruit 4 prajitura cu grepfruit 5

5.Asezam compozitia in forma, cu lingura, netezim si introducem la cuptor, pentru 45-55 de minute, pana se rumeneste, iar  scobitoarea iese curata.

prajitura cu grepfruit 7 prajitura cu grepfruit 7

6.Lasam prajitura 10 minute in forma, sa se mai racoreasca, daca am facut-o in forma de guguluf, apoi o rasturnam pe un platou.

7.Pentru glazura, amestecam zaharul pudra cu sucul de grapefruit, cu o lingura, timp de cateva secunde, ca sa obtinem o pasta nici prea groasa, nici prea subtire. Turnam glazura pe prajitura calduta si asteptam cateva minute, ca sa se intareasca (glazura, nu prajitura ).

prajitura cu grepfruit 8 prajitura cu grepfruit 9

8.Taiem si savuram.

prajitura cu grepfruit feat

 

Sa ne fie de bine!

 

Reteta in imagini :Prajitura cu grepfruit

No Comments Yet.

Leave a Reply