Category Archives: Prajituri cu fructe

dulciuri , cu fructe

PLACINTA CU IAURT

Placinta cu iaurt este o alternativa mai fina si mai usoara a clasicei placinte cu branza, pe care o cunoastem cu totii foarte bine. Este un desert pe care il pot incerca fara emotii chiar si incepatorii. O varianta si mai simpla pentru novici este cea cu foile de placinta rupte si amestecate in compozitie.…
Citeste ..

PRAJITURA CU FRUCTE KAKI

Sunt convinsa ca ati vazut prin supermarket fructe Kaki (sau Sharon). Atunci cand sunt bine coapte sunt foarte dulci, dar nu au cine stie ce aroma. In schimb sunt zemoase si foarte potrivite ca ingredient in aluaturi de prajituri, carora le confera fragezime si delicatete.   Prajitura cu fructe kaki Timp de preparare: 20-25 minute…
Citeste ..

BRIOSE CU IAURT SI ZMEURA

Briose cu iaurt si zmeura, iata o noua reteta rapida, simpla si ieftina. Va incurajez sa va invitati copiii in bucatarie. Sa gatiti impreuna cu ei aceste briose, care va vor incanta pe toti, atat cu mirosul si cu aspectul, cat si cu gustul. Ar fi bine sa aveti tot timpul in congelator o punga…
Citeste ..

PRAJITURA CU MORCOVI

Vreau sa ma adresez inca din start celor neincrezatori. Nu strambati din nas, va rog, prajitura cu morcovi este absolut minunata! Pufoasa, parfumata, putin crocanta, gratie nucilor din compozitie, iar pe deasupra mai are si o glazura dulce-acrisoara de crema de branza. Poate n-o sa ma credeti, dar stiu pe cineva care si-a comandat pentru nunta tort cu morcovi. Si…
Citeste ..

PRAJITURA CU MIGDALE SI CAISE CONFIATE

Cei care iubesc caisele, indiferent de forma lor de prezentare, vor indragi cu siguranta aceasta prajitura cu migdale si caise confiate. Are o aroma deosebita, orientala, precum si o textura interesanta, pentru ca nu contine faina. Este deci potrivita si pentru cei cu intoleranta la gluten. In ceea ce priveste aromele, puteti fi cat de aventurosi sau de conservatori doriti.…
Citeste ..

PLACINTA CU DOVLEAC

Daca a venit toamna, a sosit si vremea placintei cu dovleac. Poate cea mai cunoscuta placinta romaneasca, dupa cele cu mere si cu branza. Eu am facut-o intr-o tava de tarta, pur si simplu ca sa arate mai prezentabila in poze. Dar nu va bateti capul, o puteti face si simplu, sub forma de rulouri, sau foaie deasupra, foaie…
Citeste ..