Category Archives: Retete rapide

PRAJITURA CU GREPFRUIT

Prajitura cu grepfruit este un desert foarte usor de facut, pufos, racoritor si cu o aroma deosebita. Daca v-ati plictisit de gustul mult prea cunoscutelor citrice, lamaia sau portocala, grepfruit-ul este o alternativa minunata, la care ne gandim, din pacate, prea rar. Parfumul acestei prajituri este o delectare si va asigur ca veti fi incantati…
Citeste ..

PRAJITURA CU FULGI DE PORUMB

Prajitura cu fulgi de porumb face parte din categoria dulciurilor de casa rapide, usoare si fara coacere. Este o reteta de prajitura foarte potrivita pentru incepatori, dar si pentru cei grabiti, sau foarte ocupati. Faptul ca este o reteta simpla nu inseamna ca nu este delicioasa! Ganditi-va putin: ciocolata, nuci, dulce, crocanta, discret si echilibrat…
Citeste ..

KHACHAPURI

Khachapuri, un nume exotic pentru o reteta traditionala georgiana, in fapt niste barcute din aluat, umplute cu branza si ou. Aluatul se face cu iaurt sau chefir si nu contine drojdie, asa ca nu trebuie sa asteptam sa dospeasca. Vorbim asadar despre o reteta suficient de rapida si de simpla ca sa o putem face…
Citeste ..

MADELEINES

Reteta clasica a bucatariei frantuzesti, madeleines sunt, in fapt, niste fursecuri pufoase cu aroma de unt. Au o forma speciala, consacrata, de scoica, dar in afara de asta nu necesita nimic deosebit pentru a fi preparate. Reteta e destul de simpla, iar pentru a le servi am pregatit un sos caramel, putin sarat, pentru a echilibra dulceata prajiturelelor.…
Citeste ..

BRIOSE CU TON

Briosele cu ton sunt o idee grozava de aperitiv. Sunt aspectuoase, delicate, pline de culoare si de ingrediente sanatoase. Se potrivesc de minune la o masa de sarbatoare.Varianta mea de reteta contine la capitolul legume ceapa si ardei gras, dar se poate pune si altceva, in functie de ce avem prin camara. Mazare, cubulete de telina,…
Citeste ..

SALEURI CU UNT

Saleurile se afla, cu siguranta, printre cele mai iubite bucate de la mesele de sarbatoare ale romanilor. Sunt un aperitiv excelent, ne potolesc pofta de rontaiala, iar berea curge valuri…Dar numai daca aveti peste 18 ani. Berea adica… Pentru ca saleurile le poate manca oricine. Iar reteta mea de saleuri cu unt va va cuceri…
Citeste ..