Category Archives: Retete rapide

KHACHAPURI

Khachapuri, un nume exotic pentru o reteta traditionala georgiana, in fapt niste barcute din aluat, umplute cu branza si ou. Aluatul se face cu iaurt sau chefir si nu contine drojdie, asa ca nu trebuie sa asteptam sa dospeasca. Vorbim asadar despre o reteta suficient de rapida si de simpla ca sa o putem face…
Citeste ..

MADELEINES

Reteta clasica a bucatariei frantuzesti, madeleines sunt, in fapt, niste fursecuri pufoase cu aroma de unt. Au o forma speciala, consacrata, de scoica, dar in afara de asta nu necesita nimic deosebit pentru a fi preparate. Reteta e destul de simpla, iar pentru a le servi am pregatit un sos caramel, putin sarat, pentru a echilibra dulceata prajiturelelor.…
Citeste ..

BRIOSE CU TON

Briosele cu ton sunt o idee grozava de aperitiv. Sunt aspectuoase, delicate, pline de culoare si de ingrediente sanatoase. Se potrivesc de minune la o masa de sarbatoare.Varianta mea de reteta contine la capitolul legume ceapa si ardei gras, dar se poate pune si altceva, in functie de ce avem prin camara. Mazare, cubulete de telina,…
Citeste ..

SALEURI CU UNT

Saleurile se afla, cu siguranta, printre cele mai iubite bucate de la mesele de sarbatoare ale romanilor. Sunt un aperitiv excelent, ne potolesc pofta de rontaiala, iar berea curge valuri…Dar numai daca aveti peste 18 ani. Berea adica… Pentru ca saleurile le poate manca oricine. Iar reteta mea de saleuri cu unt va va cuceri…
Citeste ..

PRAJITURA CU POPCORN

Prajitura cu popcorn, sau cu floricele de porumb, mai pe romaneste, este o prajitura de casa simpla, rapida si fara coacere. Plina de arome interesante si textura crocanta, va asigur ca aceasta combinatie inedita va face deliciul celor mici. Si celor mari, fara indoiala, pentru ca cine nu iubeste popcorn-ul ? Sau ciocolata ? Sau…
Citeste ..

TRUFE DE POST

Trufe de post. Bomboane vegane. Oricum am vrea sa le spunem, aceste dulcegarii sunt solutia perfecta pentru vegetarieni. Sau pentru cei cu intoleranta la gluten. Chiar si pentru diabetici, daca renuntati la mierea din compozitie. Dar noi, iubitorii de dulciuri sub toate formele, de ce nu ne-am bucura de aceste trufe de post? Ne bucuram, cum sa nu, mai…
Citeste ..