Category Archives: Retete rapide

BRIOSE CU MIERE

Parca a trecut prea mult timp de cand nu v-am mai facut o propunere de briose ☺. Cred ca v-ati lamurit ca fac parte dintre dulciurile preferate de familia mea, asa ca astăzi vom “executa” niste briose indulcite cu miere si cu aroma de nuca de cocos. Daca nu aveti, sau nu doriti sa folositi…
Citeste ..

LIPII CU CEAPA VERDE

Lipiile cu ceapa verde sunt foarte iubite la noi acasa. Este o reteta de post absolut senzationala, pe care o veti adora. Oricum si oricand. Pentru ca sunt usor de facut,  gustoase, crocante si pot fi mancate ca atare, sau ca inlocuitor de paine. Singurul ingredient mai deosebit este uleiul de susan, care e foarte usor de procurat cam…
Citeste ..

MINI TARTE CU LEGUME SI BACON

Mini tartele cu legume sunt o noua sugestie pentru un aperitiv deosebit, potrivit pentru o masa de sarbatoare. Reteta e simpla, tartele sunt foarte gustoase, dar si aspectuoase, iar oaspetii vor crede că ati petrecut o multime de timp pregatindu-le. Din fericire pentru noi, reteta este si destul de rapida, dar rezultatul e senzational. Baconul poate fi inlocuit…
Citeste ..

BRIOSE DE POST

As vrea sa ne intelegem de la inceput: aceasta reteta de briose de post este una si aceeasi cu cea de negresa de post. Deci o puteti coace bine mersi intr-o tava mare si gata. Doar ca mie imi plac foarte mult briosele, atat ca aspect, cat si pentru faptul ca sunt foarte practice: usor de servit, usor…
Citeste ..

PAINE HOKKAIDO

Painea Hokkaido, cunoscuta si ca painea japoneza cu lapte, este reteta suprema de paine in stil asiatic, moale, pufoasa si delicata. Are exact textura chiflelor folosite pentru burgeri in restaurantele cu pretentii, pe care le adoram (chiflele, zic 🙂 si pe care credem ca nu le-am putea reproduce acasa. Ba putem! Si nici macar nu e foarte complicat,…
Citeste ..

PRAJITURA GRECEASCA

Rapida si foarte usor de facut, dar in acelasi timp foarte gustoasa, aceasta prajitura greceasca va va cuceri prin simplitatea si aromele ei. Vanilia, lamaia si caramelul se imbina perfect, iar consistenta pufoasa si insiropata ii garanteaza succesul. Daca gospodinele incepatoare se tem de etapa caramelizarii zaharului, pot face siropul simplu, din apa, zahar si…
Citeste ..