Category Archives: Retete sarate

prajituri de casa : retete sarate

BRIOSE CU TON

Briosele cu ton sunt o idee grozava de aperitiv. Sunt aspectuoase, delicate, pline de culoare si de ingrediente sanatoase. Se potrivesc de minune la o masa de sarbatoare.Varianta mea de reteta contine la capitolul legume ceapa si ardei gras, dar se poate pune si altceva, in functie de ce avem prin camara. Mazare, cubulete de telina,…
Citeste ..

TARTA CU MASLINE, IAURT SI BUSUIOC

Tarta cu masline, iaurt si busuioc este un aperitiv spectaculos si racoritor, potrivit si pentru o masa de sarbatoare, dar si pentru un picnic. Desi se face din ingrediente comune, combinatia dintre ele este minunata, plina de savoare si arome mediteraneene.     Tarta cu masline, iaurt si busuioc     Timp de preparare: 30-35 minute (plus…
Citeste ..

SALEURI CU UNT

Saleurile se afla, cu siguranta, printre cele mai iubite bucate de la mesele de sarbatoare ale romanilor. Sunt un aperitiv excelent, ne potolesc pofta de rontaiala, iar berea curge valuri…Dar numai daca aveti peste 18 ani. Berea adica… Pentru ca saleurile le poate manca oricine. Iar reteta mea de saleuri cu unt va va cuceri…
Citeste ..

PAINE DULCE IMPLETITA

Cu aceasta reteta de paine dulce impletita continuam periplul prin bucatariile lumii. Vorbim de fapt despre o paine evreiasca, pe numele ei challah, care se consuma cu ocazia Sabatului. Traditionala sau nu, rituala sau nu, painea este exceptionala, pufoasa, aromata si grozav de aratoasa. Reteta merita pastrata, pentru ca are ceva inovativ: foloseste zeama de…
Citeste ..

NACHOS LA CUPTOR

Nachos la cuptor, iata o noua idee de mancare potrivita pentru copiii nazurosi, “pasionati” de fast-food. Facand o concesie mica, adica folosind niste chips-uri de tortilla, vom reusi sa-i pacalim sa aprecieze un fel de mancare sanatos, gustos si hranitor. Si s-ar putea sa avem surpriza ne mai ceara o portie…     Nachos la…
Citeste ..

EMPANADAS CU TON

Empanadas sunt niste aperitive foarte populare in Argentina, Spania si alte tari vorbitoare de limba spaniola si sunt un fel de placintzele, coapte sau prajite, cu umpluturi diverse, de la carne pana la branza si chiar peste. Asa cum este si cazul retetei de astazi, unde vom face o umplutura cu ton, legume si lamaie.   Empanadas cu…
Citeste ..