Category Archives: Retete Traditionale

PRAJITURA GRECEASCA

Rapida si foarte usor de facut, dar in acelasi timp foarte gustoasa, aceasta prajitura greceasca va va cuceri prin simplitatea si aromele ei. Vanilia, lamaia si caramelul se imbina perfect, iar consistenta pufoasa si insiropata ii garanteaza succesul. Daca gospodinele incepatoare se tem de etapa caramelizarii zaharului, pot face siropul simplu, din apa, zahar si…
Citeste ..

PRAJITURA CU GRAPEFRUIT

Prajitura cu grapefruit este un desert foarte usor de facut, pufos, racoritor si cu o aroma deosebita. Daca v-ati plictisit de gustul mult prea cunoscutelor citrice, lamaia sau portocala, grapefruit-ul este o alternativa minunata, la care ne gandim, din pacate, prea rar. Parfumul acestei prajituri este o delectare si va asigur ca veti fi incantati…
Citeste ..

SALEURI CU UNT

Saleurile se afla, cu siguranta, printre cele mai iubite bucate de la mesele de sarbatoare ale romanilor. Sunt un aperitiv excelent, ne potolesc pofta de rontaiala, iar berea curge valuri…Dar numai daca aveti peste 18 ani. Berea adica… Pentru ca saleurile le poate manca oricine. Iar reteta mea de saleuri cu unt va va cuceri…
Citeste ..

GOGOSELE RAPIDE

Un desert simplu de facut si foarte gustos: gogosele rapide. 🙂  Sunt solutia perfecta pentru zilele in care suntem in criza de timp, iar celor mici nici ca le pasa! Ei vor ceva dulce si punct! Cu reteta asta, in 20 de minute aveti desertul pe masa si familia multumita…       Gogosele rapide…
Citeste ..

PLACINTA CU IAURT

Placinta cu iaurt este o alternativa mai fina si mai usoara a clasicei placinte cu branza, pe care o cunoastem cu totii foarte bine. Este un desert pe care il pot incerca fara emotii chiar si incepatorii. O varianta si mai simpla pentru novici este cea cu foile de placinta rupte si amestecate in compozitie.…
Citeste ..

PAINE DULCE IMPLETITA

Cu aceasta reteta de paine dulce impletita continuam periplul prin bucatariile lumii. Vorbim de fapt despre o paine evreiasca, pe numele ei challah, care se consuma cu ocazia Sabatului. Traditionala sau nu, rituala sau nu, painea este exceptionala, pufoasa, aromata si grozav de aratoasa. Reteta merita pastrata, pentru ca are ceva inovativ: foloseste zeama de…
Citeste ..