RULADA BICOLORA CU NUCI

Rulada bicolora cu nuci este o prajitura de casa absolut minunata! Nu necesita coacere, deci poate fi preparata si in anotimpul canicular care se apropie. Este o varianta mai fina si mai speciala a ruladei cu cocos, pe care toti iubitorii de nuca o vor adora! Din aceste cantitati vor iesi doua rulade.

 

 

Rulada bicolora cu nuci

 

Timp de preparare: 30-35 minute (plus 2 ore timp de racire)

Grad de dificultate: usor

 

Print Friendly

Ingrediente pentru blat:

  • 400 grame nuca macinata
  • 5-6 linguri biscuiti simpli macinati
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • Un varf de cutit sare

Ingrediente pentru crema:

  • 3 galbenusuri fierte, tari
  • 200 grame unt moale
  • 5 linguri zahar pudra
  • O lingura cu varf lapte praf
  • O lingurita esenta de vanilie
  • Un varf de cutit sare
1. Mai intai pregatim crema. Fierbem 3 oua cam 12 minute, ca sa fim siguri ca vor fi tari. Le curatam si le lasam sa se racoreasca.

2. Frecam untul moale cu o lingura de lemn, impreuna cu zaharul pudra, sarea si vanilia. Adaugam galbenusurile de ou date prin sita, omogenizam foarte bine. La final punem si laptele praf, mai amestecam putin si crema e gata.

rulada bicolora cu nuci 1

3. Amestecam intr-un bol mare nuca macinata, biscuitii macinati, sarea si cele 2-3 linguri de cacao.

rulada bicolora cu nuci 2

4. Clocotim laptele. Stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam ca sa se dizolve zaharul. Turnam laptele fierbinte peste mixul de ingrediente uscate din bol. Amestecam mai intai cu o lingura de lemn, apoi framantam cu mana, pana se leaga compozitia ca un aluat.

rulada bicolora cu nuci 3

5. Impartim aluatul in doua bucati egale. E important sa lucram cu aluatul cald, ca sa nu crape. Ungem compozitia cu o lingurita de ulei ca sa nu se lipeasca de sucitor. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, pe folie alimentara, pana la o grosime de 4-5 mm.

rulada bicolora cu nuci 4

Incercam sa-i dam o forma dreptunghiulara, cu dimensiuni cam de 25/30 cm, ca sa rezulte un rulou cat mai frumos la final.

6. Intindem jumatate din crema peste blat. Rulam cu grija rulada, cu crema la interior. Invelim ruloul in folie alimentara si il dam la rece, ca sa se intareasca si sa se poata taia cu usurinta.

rulada bicolora cu nuci 5 rulada bicolora cu nuci 6

Repetam operatiunile si cu cealalta jumatate de aluat.

7. Rulada se taie bine racita, cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire.

rulada bicolora cu nuci 7

Pofta buna!

 

Reteta in imagini : Rulada bicolora cu nuci

No Comments Yet.

Leave a Reply