SURPRIZA CU CAPSUNI

Surpriza cu capsuni este, mai exact, o cutie din ciocolata umpluta cu o crema spumoasa cu aroma de vanilie. Si multe capsuni. O prajitura de casa absolut minunata, cu un gust divin si care si arata foarte bine. Surpriza noastra cu capsuni are nevoie de un pic de rabdare la confectionarea “recipientului” de ciocolata. In rest, nimic complicat. Doar salivatie abundenta…

 

Surpriza cu capsuni :

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • 200 grame ciocolata (amaruie, sau cu lapte)
  • 200 grame crema de branza (natur, sau clasica)
  • 50 grame unt moale
  • 150 grame zahar pudra
  • un baton de vanilie (sau o fiola de esenta de vanilie)
  • 400 ml  frisca lichida, naturala
  • un varf de cutit sare
  • 500 grame capsuni

1. Primul pas este confectionarea cutiei de ciocolata. Captusesc cu folie de aluminiu o tava patrata cu latura de 20 de cm.

2. Topesc ciocolata pe baie de aburi, pana devine lichida, apoi o torn in tava imbracata cu folia. Miscand si inclinand tava in toate directiile, incerc sa imbrac folia de aluminiu cu un strat de ciocolata. Inclusiv pe peretii tavii. Pun tava la frigider 2-3 minute, ca sa se mai intareasca ciocolata. Scot tava de la rece si repet operatiunea, insistand pe partile laterale, ca sa nu ramana prea subtiri. In acest stadiu, cand ciocolata e ceva mai inchegata, ne putem folosi de dosul unei linguri, cu ajutorul careia sa ridicam ciocolata pe margini si s-o “fixam”. Pun din nou tava la frigider, pana pregatesc umplutura.

surpriza cu capsuni 1 surpriza cu capsuni 2 surpriza cu capsuni 3

3. Amestec untul moale cu sarea si jumatate din cantitatea de zahar. Pun si semintele din batonul de vanilie (sau esenta de vanilie). Adaug crema de branza si bat totul cu mixerul electric, vreo 2 minute.

4. Separat, in alt vas, bat frisca lichida si restul de zahar cu telul, pana se intareste. Pastrez cam o treime din frisca pentru decorat, restul o amestec cu compozitia de mai sus. Gata.

surpriza cu capsuni 4 surpriza cu capsuni 5

5. Iau tava din frigider. Scot din tava folia cu ciocolata pe ea. Apoi, cu maaare grija, desprind folia de pe peretii si fundul cutiei de ciocolata. Asez cutia pe platou. Torn umplutura in cutie.

surpriza cu capsuni 6 surpriza cu capsuni 7

6. Decorez surpriza cu capsuni taiate in jumatati si cu frisca pastrata. Cateva frunze de menta, ici-colo, la frigider 2-3 ore.

Acum va puteti opri din salivat. Bucurati-va simturile!

surpriza cu capsuni 8

Reteta in imagini :

No Comments Yet.

Leave a Reply