TARTA CU RICOTTA SI CIOCOLATA

Tarta cu ricotta si ciocolata este o tarta simpla, fara bataie de cap, cu un blat mai putin pretentios,pentru ca nu trebuie copt fara umplutura. Crema in sine contine exact ce scrie in titlu, plus putin zahar. Aluatul pentru blat este foarte fin si fraged si suficient pentru doua tarte. Jumatate din el se poate congela si il puteti folosi alta data.

 

 

Tarta cu ricotta si ciocolata

 

Timp de preparare: 15 minute

Timp de preparare blat: 3ore

Timp de coacere: 35-40 minute

Grad de dificultate: mediu

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente pentru blat:

  • 170 grame unt la temperatura camerei
  • 100 grame zahar pudra
  • 40 grame migdale (sau nuci) macinate
  • 300 grame faina
  • 1 ou mare
  • Un pliculet zahar vanilat
  • Un varf de cutit sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 750 grame ricotta (3 cutii)
  • 200 grame ciocolata maruntita
  • 70-100 grame zahar pudra
  • Un varf de cutit sare

 

1. Pentru blat, pun untul moale, impreuna cu sarea, intr-un bol. Il frec foarte bine cu mixerul, la viteza medie, cam 1 minut. Adaug zaharul pudra si amestec cu mixerul la viteza mica.

tarta-cu-ricotta-si-ciocolata-1

2. Pun apoi migdalele (nucile), vanilia si mixez din nou, tot la turatie mica. Adaug oul si un sfert din cantitatea de faina, mixez incet, cat sa se incorporeze. Restul de faina il pun la sfarsit si amestec cu o spatula, foarte putin, doar sa se omogenizeze.

tarta-cu-ricotta-si-ciocolata-2

Aluatul nu trebuie lucrat foarte mult!

3. Il impart in doua bucati egale (nu va speriati daca pare prea moale, se va intari la frigider), il invelesc in folie si il pun la rece, minim 3 ore.

tarta-cu-ricotta-si-ciocolata-3

4. Trei ore mai tarziu, inainte sa ma apuc de pregatirea umpluturii, aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc potrivit.

5. Amestec intr-un bol ricotta cu zaharul, sarea si ciocolata maruntita. Eu folosesc doar 70 de grame de zahar. Daca va place mai dulce, puneti 100 de grame.

tarta-cu-ricotta-si-ciocolata-4

6. Scot o bucata de aluat de la frigider. O intind direct in tava de tarta (o tava cu diametrul de 26 de cm), cu mainile, pentru ca aluatul este foarte fraged si se cam rupe altfel. Apas cu palmele si degetele, ca sa imbrac bine si fundul si peretii formei. Intep cu furculita aluatul, ca sa nu se umfle la copt.

tarta-cu-ricotta-si-ciocolata-5

7. Torn compozitia de ricotta si ciocolata, nivelez. Decorez cu cateva migdale intregi.

tarta-cu-ricotta-si-ciocolata-6

8. Introduc tarta la cuptor, cam 35-40 de minute, pana se rumeneste aluatul pe margini.

tarta-cu-ricotta-si-ciocolata-8

Se poate servi si calduta, si rece. Pofta maxima sa aveti!

 

Reteta in imagini : Tarta cu ricotta si ciocolata

No Comments Yet.

Leave a Reply