Category Archives: Tarte

tarte

QUICHE LORRAINE

Quiche este o denumire generica pentru o tarta sarata, cu blat din aluat fraged, umplut cu un amestec de oua si smantana, care se toarna peste (aproape) orice ne poate trece prin cap, de la legume la carne, peste sau fructe de mare. Quiche Lorraine este o reteta clasica si probabil si cea mai cunoscuta,…
Citeste ..

MINI TARTE CU LEGUME SI BACON

Mini tartele cu legume sunt o noua sugestie pentru un aperitiv deosebit, potrivit pentru o masa de sarbatoare. Reteta e simpla, tartele sunt foarte gustoase, dar si aspectuoase, iar oaspetii vor crede că ati petrecut o multime de timp pregatindu-le. Din fericire pentru noi, reteta este si destul de rapida, dar rezultatul e senzational. Baconul poate fi inlocuit…
Citeste ..

TARTA CU LAMAIE

Tarta cu lamaie este unul dintre cele mai fine si racoritoare deserturi. Se potriveste de minune mai ales pentru mesele de vara. Dar la fel de bine si pentru cele de la sarbatorile traditionale, de Pasti sau de Craciun, cand prea multa carne de porc sau miel ne poate taia apetitul pentru dulciuri. Ca orice…
Citeste ..

TARTA CU NUCI SI CARAMEL

Tarta cu nuci si caramel este o specialitate vieneza, care sta la loc de cinste in mai toate cofetariile din capitala Austriei, alaturi de nu mai putin celebrul tort Sacher. Servita langa o cafea, sau un ceai, ca o delectare de dupa-amiaza, sau ca desert dupa o masa festiva, aceasta tarta va va incanta simturile. Si va veti…
Citeste ..

TARTA CU MASLINE, IAURT SI BUSUIOC

Tarta cu masline, iaurt si busuioc este un aperitiv spectaculos si racoritor, potrivit si pentru o masa de sarbatoare, dar si pentru un picnic. Desi se face din ingrediente comune, combinatia dintre ele este minunata, plina de savoare si arome mediteraneene.     Tarta cu masline, iaurt si busuioc     Timp de preparare: 30-35 minute (plus…
Citeste ..

TARTA CU CIOCOLATA

Aceasta reteta de tarta cu ciocolata este una perfecta. Pentru ca are un gust minunat (ciocolata, deh), arata bine si este foarte-foarte- foarte simplu si rapid de facut! Si nu necesita nici coacere! Adica o pot aborda cu succes si incepatorii intr-ale bucatariei. Puteti folosi orice fel de ciocolata va place, amaruie sau cu lapte, iar migdalele pot fi inlocuite…
Citeste ..