Category Archives: Torturi

Torturi fel de fel

TORTUL “LAPTE DE PASARE”

Tortul “lapte de pasare” este o minunatie fina si delicata, cu o consistenta spumoasa, aerata si o aroma divina de vanilie si cacao. Nu e foarte dificil de facut, dar trebuie sa va asigurati ca folositi oua foarte proaspete, dintr-o sursa autorizata. Si asta pentru ca albusurile nu se prepara termic, asa ca e foarte important sa spalati bine…
Citeste ..

TORT MEDOVIK

Vreau sa va spun de la bun inceput ca acest tort medovik a devenit, din momentul in care l-am gustat, unul dintre cele mai iubite deserturi la noi acasa. Numele tortului provine de la cuvantul “med”, care in limba rusa inseamna miere. Tortul este unul traditional in Rusia, de unde si denumirea. Neplacut e faptul…
Citeste ..

TORT CU VANILIE SI MOUSSE DE ZMEURA

Acest tort cu crema de vanilie si mousse de zmeura aduce impreuna trei arome incantatoare, care se completeaza de minune si se pun reciproc in valoare. Vanilie, zmeura si cacao. Blatul pufos, crema catifelata si spuma fructata-parfumata-acrisoara, va vor incanta simturile. Cu siguranta.   Tort cu crema de vanilie si mousse de zmeura :   Timp de preparare:…
Citeste ..

SURPRIZA CU CAPSUNI

Surpriza cu capsuni este, mai exact, o cutie din ciocolata umpluta cu o crema spumoasa cu aroma de vanilie. Si multe capsuni. O prajitura de casa absolut minunata, cu un gust divin si care si arata foarte bine. Surpriza noastra cu capsuni are nevoie de un pic de rabdare la confectionarea “recipientului” de ciocolata. In rest, nimic complicat. Doar salivatie…
Citeste ..

TORT SACHER

Astazi va propun o reteta clasica, poate cea mai cunoscuta prajitura austriaca, inventata in 1832 de un celebru bucatar vienez, Franz Sacher, de la care vine si numele tortului. Are o textura densa si o savoare intensa de ciocolata, completata perfect de gustul acrisor al gemului de caise. Nu e greu de facut si ii…
Citeste ..

TORT CU CIOCOLATA SI NUCA DE COCOS

Reteta asta de tort cu ciocolata si nuca de cocos ii apartine lui Mary Berry, i-am urmat indicaţiile pas cu pas, (ca doar cine sunt eu sa o contrazic pe mama bucatariei britanice ♥), iar rezultatul e delicioso-spectaculos! Si nici nu e greu de facut, singura problemă e ca trebuie coapte două blaturi simultan, iar daca…
Citeste ..