TRANDAFIRI CU MIGDALE SI RICOTTA

Trandafiri cu migdale si ricotta

 

Luam un aluat bogat, catifelat, cu aroma de unt, il umplem cu un amestec delicios de migdale si ricotta si rezulta o nebunie de dulcegarie! Trandafirii nostri dulci si aromati vor avea succes garantat si vor disparea din farfurie cu viteza luminii. Sunt absolut  minunati atunci cand sunt calzi, dar nu mai putin adorabili si atunci cand se racesc .

 

Timp de preparare: 45-50 minute (plus timp de crestere)

Timp de coacere: 30-40 minute

Grad de dificultate: mediu

 

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente pentru aluat :

  • 500 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 180 ml lapte
  • 100 grame unt (82% grasime), moale
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie uscata dr. Oetker
  • Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • O lingurita esenta de vanilie
  • Jumatate de lingurita sare
  • Un ou batut pentru uns deasupra

Ingrediente pentru umplutura :

  • 250 grame ricotta
  • 100 grame migdale macinate
  • 1 ou
  • 100 grame zahar pudra
  • Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • O lingurita esenta de vanilie

 Vom incepe cu prepararea aluatului. Cernem faina intr-un bol mare si o amestecam cu drojdia uscata. Batem ouale impreuna cu sarea, cu ajutorul unei furculite. Incalzim laptele, impreuna cu zaharul si aromele, pana se dizolva zaharul, dar amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar caldut.

trandafiri cu migdale si ricotta 1 trandafiri cu migdale si ricotta 2  trandafiri cu migdale si ricotta 4

Turnam ouale si laptele peste faina si framantam pana se omogenizeaza componentele, cam 2-3 minute. Dupa ce s-a legat aluatul, punem untul moale (nu topit) si framantam din nou pana se incorporeaza si aluatul devine lucios si catifelat, in jur de 5-6 minute. Acoperim bine vasul, ca sa nu intre aer si lasam la crescut, cam o ora, sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

trandafiri cu migdale si ricotta 3

Dupa ce a crescut aluatul, preparam umplutura, amestecand cu telul toate ingredientele, ca sa obtinem o compozitie omogena si destul de inchegata.

 

Pregatim tava mare de la aragaz, pe care asezam hartie de copt.

 

 

Impartim aluatul in 15-16 bucati cat de cat egale. Intindem fiecare bucata de aluat, cu sucitorul, pe masa presarata cu faina, ca sa obtinem un disc cu un diametru cam de 14-15 cm. Facem patru taieturi la distante egale, cam de 4-5 cm fiecare, lasand centrul intact. Punem o lingura de umplutura in centru. Incepem sa imbracam umplutura cu fiecare din cele patru petale de pe margine, suprapunandu-le una peste alta. Cred ca pozele va pot lamuri mai bine. Repetam operatiunile si cu restul de bucati de aluat. Asezam trandafirii astfel obtinuti in tava, la distanta unii de altii, pentru ca vor creste la cuptor. Ii acoperim cu un prosop si mai asteptam o jumatate de ora sa creasca.

trandafiri cu migdale si ricotta 5 trandafiri cu migdale si ricotta 6 trandafiri cu migdale si ricotta 7 trandafiri cu migdale si ricotta 8 trandafiri cu migdale si ricotta 9 trandafiri cu migdale si ricotta 10

Aprindem cuptorul la 180 grade, adica la foc potrivit, ca sa se incalzeasca bine cat timp cresc trandafirii.

trandafiri cu migdale si ricotta 11 trandafiri cu migdale si ricotta 12

Introducem tava in cuptor si coacem cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos. Pudram trandafirii cu zahar si savuram...

 

 

Hei, sa nu vorbim cu gura plina, zic...

 

trandafiri cu migdale si ricotta 13

 

Reteta in imagini : Trandafiri cu migdale si ricotta

No Comments Yet.

Leave a Reply