TRIGOANE CU GEM

Pentru ca suntem in plin post al Pastelui, m-am gandit sa mai fac ceva dulce, potrivit pantru aceasta perioada. Ingredientele sunt la indemana tuturor, ieftine (dupa buget, coane Fanica!), iar la final va veti incanta familia garantat.

Trigoane cu gem :

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

  • Un pachet foi de placinta din comert
  • Un borcan cu gem, sau dulceata, la alegere
  • 100-150 grame nuci macinate
  • Pesmet (greu de spus ce cantitate, depinde de gem)
  • Ulei pentru uns foile

Sa va povestesc despre pesmet. Acesta se pune pentru a lega gemul, care nu trebuie sa curga, pentru ca riscam sa iasa din foaie la copt. Daca, de exemplu, folositi un gem de visine care are mult sirop, puneti mai intai nucile, apoi pesmetul, ca sa obtineti o compozitie bine inchegata. S-ar putea sa fie nevoie de 2-3, chiar 4 linguri. Eu am folosit un gem de gutui, la care n-am pus mai mult de o lingura, pentru ca era deja foarte legat.

1. Asadar, sa aprindem mai intai cuptorul, la 180 grade, foc potrivit.

2. Pregatim umplutura, dupa indicatiile de mai sus: gem, plus nuci,plus pesmet.

3. Scoatem foile de placinta din pachet si suprapunem cate doua.Apoi le taiem in patru fasii egale, cam de 10 cm latime. Deci fiecare fasie va avea doua straturi. Ungem fasiile cu ulei, cu ajutorul unei pensule, ca sa nu se usuce.

4. Punem in capatul de sus al fiecarei fasii cate o lingura de umplutura.

trigoane cu gem 1

5. Si acum sa facem putina geometrie. Impachetam trigoanele noastre astfel: coltul din stanga sus, cu tot cu umplutura, il indoim spre dreapta, ca sa formam un triunghi, cu gemul la interior.

trigoane cu gem 2 trigoane cu gem 3Apoi, indoim foaia de sus in jos, in jurul catetei orizontale, (v-am spus ca facem geometrie).

trigoane cu gem 4 trigoane cu gem 5

In continuare indoim foaia de la coltul din dreapta, spre stanga, in jurul ipotenuzei, apoi din nou de sus in jos, in jurul catetei orizontale si tot asa pana se termina foaia. In cele din urma cred ca pozele va vor lamuri cel mai bine.

Taiem surplusul de aluat, ca sa iasa frumoase.

trigoane cu gem 7

6. Ungem trigoanele cu ulei deasupra si le asezam in tava de aragaz, pe hartie de copt, cat mai ergonomic, astfel incat sa incapa cat mai multe (daca le asezati ca mine, incap 16  odata).

trigoane cu gem 8

7. Le lasam la cuptor 20-25 de minute, pana se rumenesc.

8. Le pudram cu zahar si asta a fost.

trigoane cu gem 10

Reteta in imagini : Trigoane cu gem

No Comments Yet.

Leave a Reply